Mérieux Equity Partners heeft de acquisitie van een meerderheidsbelang in Nutragroup, de holdingmaatschappij van Omnipharm en B-Pharma, bekendgemaakt

Mérieux Equity Partners heeft vandaag bekendgemaakt dat het via Mérieux Participations 3, haar derdegeneratiefonds voor snelgroeiende bedrijven in de gezondheids- en voedingssector, een meerderheidsbelang heeft verworven in Nutragroup (de holdingmaatschappij van Omnipharm en B-Pharma labs). Mehdi Boulahia zal als oprichter van het bedrijf een aanzienlijk belang in het bedrijf houden, net als het managementteam van Nutragroup.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/808405/Merieux_Equity_Partners_Logo.jpg )
     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/808407/Nutragroup_Logo.jpg )

Nutragroup werd in 2008 in Chambéry opgericht en is daarna snel uitgegroeid tot een referentiespeler op de markt voor voedselingrediënten, gericht op de levering, samenstelling en productie van voedingssupplementen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf niet alleen in Frankrijk maar ook in andere landen een snelle groei doorgemaakt, waarbij 40% van de inkomsten op dit moment afkomstig is van internationale markten. Nutragroup heeft afgelopen oktober een nieuwe vestiging met maar liefst 20.000 vierkante meter oppervlak geopend met als duidelijk doel om Europees marktleider te worden, met haar twee belangrijkste dochterondernemingen in de hoofdrol.

  • Omnipharm geldt mede op basis van een aanbod van (i) meer dan 1500 referenties, (ii) een niveau van klantenservice dat een optimale bereikbaarheid voor klanten garandeert en (iii) diens betrouwbaarheid en regelgevende kwaliteit, als een betrouwbare zakenpartner voor vele voedingssupplementen- en nutraceutische bedrijven, met name als het gaat om de selectie en distributie van grondstoffen.
  • B-Pharma opereert vooral als contractformule- en productieonderneming, die een volledige kant-en-klaarservice aan industriële klanten aanbiedt, van grondstoffenlevering tot de levering van eindproducten, inclusief de ontwikkeling van geheel nieuwe formules. B-Pharma heeft een reeks specifieke productiemogelijkheden gebouwd binnen een geavanceerde vestiging, die werkt volgens normen die vergelijkbaar zijn met de farmaceutische GMP-praktijk.

Deze productievestiging richt zich op kleine en middelgrote volumes, met concurrerende prijzen en navenante doorlooptijd.

Met de nieuwe samenwerking tussen Mérieux Equity Partners en het management van Nutragroup wil Mehdi Boulahia de groei van de onderneming versnellen en naar een klinkende internationale standaard voeren. De groeiprognose van het bedrijf baseert op drie belangrijke pijlers: het opvoeren van industriële investeringen, het lanceren van nieuwe diensten en de uitbreiding naar Europa, met name door middel van acquisities.

Het genoemde meerderheidsbelang is de derde investering van Mérieux Participations 3, een gespecialiseerd groeikapitaalfonds opgericht door Mérieux Equity Partners tijdens het tweede semester van 2018, ter ondersteuning van snelgroeiende bedrijven in de gezondheids- en voedingsbranche.

SODICA Corporate Finance trad op als adviseur (aan verkoopzijde) voor deze transactie.

Voor meer informatie kunt u hier klikken .

Contactgegevens
Gaelle Besomi
gaelle.besomi@merieux-partners.com

LYON, Frankrijk en CHAMBÉRY, Frankrijk, January 16, 2019 /PRNewswire/ —

Mérieux Equity Partners heeft de acquisitie van een meerderheidsbelang in Nutragroup, de holdingmaatschappij van Omnipharm en B-Pharma, bekendgemaakt